23 Şubat 2015 Pazartesi

Facebook ve Twitterda organize gerici saldırı dalgaları büyüyor: 40 bin sayfa daha kapatıldı!


Ana Sayfa » GÜNÜN İÇİNDEN » Facebook ve Twitterda organize gerici saldırı dalgaları büyüyor: 40 bin sayfa daha kapatıldı!

Facebook ve Twitterda organize gerici saldırı dalgaları büyüyor: 40 bin sayfa daha kapatıldı!

Sosyal medyada örgütlenen bir çok gerici sayfa Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde saldırıya geçti.
Türkiye burjuvazisi ve devletinin sosyal medyadaki baskıları, yasak, sansür ve kontrol düzenlemeleri son yıllarda giderek yoğunlaştı. Bundan güç alan neoliberal-gerici organizasyonlar, kitle tabanları da seferber ederek, Facebook ve Twitterda pek çok sol ve muhalif aydını, ateist sayfaları, bilimsel sayfaları, ezilen cins, ulus ve ırk bakış ve kültürlerini yayan sayfaları şikayet ederek kapattırmıştır.
Geçtiğimiz aydan beri gerici sayfalar daha organize bir şekilde hareket etmeye başlamıştı. Bir tür sosyal medya türbancılığı olarak organize ettikleri saldırılarda çok sayıda ilerici, sol, muhalif, sosyalist ve non-teist sayfaları hedef almışlardı. Bu saldırılar sonucunda Karikateist gibi izleyici sayısı 100 bini aşan sayfalar kapatıldı ya da sayfalarını gizlemek zorunda kaldı. Bilinen sayfa yöneticilerinin ise hesapları Facebook tarafından kapatıldı.
Küresel tekelci kapitalist Facebook yönetimi ve Türkiye şubesi ise bu baskı ve sansürü normalleştirerek kapatılan sayfa yöneticilerinin gönderdiği mesajlarına cevap vermemiştir. Facebook, “şikayet sayısı” adı altında aslen piyasasını, karlarını, tekelci burjuva egemenliğinin temel bir bileşeni olarak yaşamın her alanındaki gericiliği gözetmekte ve kollamaktadır.
Dün (11 Şubat) itibarıyla sosyal medyada bir gerici saldırı dalgası daha yaşanmış, 40 bin sayfa daha kapanmıştır.
Sosyal medyada ki saldırıların püskürtülmesi için örgütlü ve birleşik mücadele vermek gerekliliği bir kez daha kendini göstermiştir!

YORUM YAZ

Girdiğiniz e-mail adresiniz yayınlanmayacaktır. lütfen zorunlu alanları doldurunuz *
 *

Twitter ve Facebook İçin Engelleme Kararı


GÜNDEM
    Ana Sayfa » GÜNDEM » Twitter ve Facebook İçin Engelleme Kararı

    Twitter ve Facebook İçin Engelleme Kararı

    Hürriyet gazetesinin yaptığı bir habere göre MİT’e ait olan ve Adana’da durdurulan tırlara ilişkin tutanaklar internet sitelerine sızdı. Tutanakların sitelerde ve sosyal medyada yayınlanmasının ardından mahkeme kararı alındı. Karar, sadece tutanakların yayınlandığı sitelerin kapatılmasının dışında Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine de erişimin engellenmesini içeriyor.
    Ancak Twitter’ın tutanakları yayınlayan hesabı karartmasının ardından söz konusu engelleme kararının Twitter için uygulanmayacağı belirtiliyor. Şuan için Twitter’da bir engelleme yok Mahkeme kararı doğrultusunda Facebook içinse içeriğin kaldırıp kaldırılmadığına bakılıyor.
    Her fırsatta yaşanan gelişmeleri internet sansürüne dönüştürmeye çalışan sermaye hükümeti yine MİT tutanaklarını bahane ederek internet’e saldırıyor.
    “Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); Adana 5. Sulh Ceza Hakimliğinin, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ve Adana’da MİT’e ait araçların durdurulması ve aranması olayıyla ilgili yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü yayının yapılmasının yasaklanmasına karar verdiğini bildirdi.”

    YORUM YAZ

    Girdiğiniz e-mail adresiniz yayınlanmayacaktır. lütfen zorunlu alanları doldurunuz *
     *