23 Şubat 2015 Pazartesi

Facebook ve Twitterda organize gerici saldırı dalgaları büyüyor: 40 bin sayfa daha kapatıldı!


Ana Sayfa » GÜNÜN İÇİNDEN » Facebook ve Twitterda organize gerici saldırı dalgaları büyüyor: 40 bin sayfa daha kapatıldı!

Facebook ve Twitterda organize gerici saldırı dalgaları büyüyor: 40 bin sayfa daha kapatıldı!

Sosyal medyada örgütlenen bir çok gerici sayfa Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde saldırıya geçti.
Türkiye burjuvazisi ve devletinin sosyal medyadaki baskıları, yasak, sansür ve kontrol düzenlemeleri son yıllarda giderek yoğunlaştı. Bundan güç alan neoliberal-gerici organizasyonlar, kitle tabanları da seferber ederek, Facebook ve Twitterda pek çok sol ve muhalif aydını, ateist sayfaları, bilimsel sayfaları, ezilen cins, ulus ve ırk bakış ve kültürlerini yayan sayfaları şikayet ederek kapattırmıştır.
Geçtiğimiz aydan beri gerici sayfalar daha organize bir şekilde hareket etmeye başlamıştı. Bir tür sosyal medya türbancılığı olarak organize ettikleri saldırılarda çok sayıda ilerici, sol, muhalif, sosyalist ve non-teist sayfaları hedef almışlardı. Bu saldırılar sonucunda Karikateist gibi izleyici sayısı 100 bini aşan sayfalar kapatıldı ya da sayfalarını gizlemek zorunda kaldı. Bilinen sayfa yöneticilerinin ise hesapları Facebook tarafından kapatıldı.
Küresel tekelci kapitalist Facebook yönetimi ve Türkiye şubesi ise bu baskı ve sansürü normalleştirerek kapatılan sayfa yöneticilerinin gönderdiği mesajlarına cevap vermemiştir. Facebook, “şikayet sayısı” adı altında aslen piyasasını, karlarını, tekelci burjuva egemenliğinin temel bir bileşeni olarak yaşamın her alanındaki gericiliği gözetmekte ve kollamaktadır.
Dün (11 Şubat) itibarıyla sosyal medyada bir gerici saldırı dalgası daha yaşanmış, 40 bin sayfa daha kapanmıştır.
Sosyal medyada ki saldırıların püskürtülmesi için örgütlü ve birleşik mücadele vermek gerekliliği bir kez daha kendini göstermiştir!

YORUM YAZ

Girdiğiniz e-mail adresiniz yayınlanmayacaktır. lütfen zorunlu alanları doldurunuz *
 *

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder